Naša misija
mis

Pomoći oboljeloj djeci i njihovim roditeljima

Moralno i društveno siromaštvo je navelo skupinu građana sa područja Tuzlanskog kantona koji su većina roditelji djece koja su izliječena,zaliječena ili se liječe da se udruze i da djeluju kao jedno.

arrow
Naša Vizija
hand

Obezbijediti kvalitetne uslove liječenja

Činjenica koju ne treba više skrivati- da sa područja tuzlanskog kantona najviše obolijevaju djeca od leukemije i od drugih maligniteta je morala dovesti do udruživanja ovakvoga udruženja.

arrow
Naši Projekti

Aktuelni projekti udruženja PIPOL

Članovi našeg udruženja su organizovali još jedan projekat pod nazivom "Šetnja nekada znači mnogo".

arrow

O nama

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti «PIPOL» Tuzla je nevladino, samostalno i interesno udruženje, dobrovoljno udruženih gradjana koji su se udružili radi ostvarivanja lisenih i zajedničkih razvojnih i socijalnih interesa i potreba i pri tome nema namjeru sticati profit. Do osnivanja je došlo zbog činjenice koju ne treba vise skrivati - da je Tuzlanski kanton vodeći Kanton u FBiH po broju oboljele djece od leukemije i drugih malignih oboljenja. Svjesni «moralne i duhovne osakaćenosti» kao i siromaštva naše današnjice ipak smo optimisti u nadi da će se pronaći rješenje za ovu ugroženu i ogorcenu populaciju društva, u pomaku i «koraku naprijed» a u cilju bolje današnjice i sutrašnjice...

Predsjednik Udruženja
3353331969426103893751000022091196254561211960877444o

Enisa Milinović

Rođena je 13.08.1967. godine u Tuzli. Od 2007. godine, volonterski, obavlja funkciju predsjednika Udruženja. U slobodno vrijeme se bavi književnim stvaralaštvom. Autor je zbirke pjesama "Za sve".

Kontakt: enisa_milinovic@hotmail.com

NaŠi Članovi
 • vahida Isic slika2

  Vahida Isić

  Sekretar Udruženja
  Rođena je 05.02.1963. godine u Srebreniku. Od 2007. godine, volonterski, obavlja funkciju sekretara Udruženja. Rukovodila je brojnim projektima koje je Udruženje realizovalo.
   
  Kontakt: miriam_i@bih.net.ba