Djeca su vojska najjača

amel i mahir

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih oboljenja „PIPOL“ Tuzla  je organizovalo 27. Maja 2012. godine u Tuzli  jednodnevni  društveni događaj za djecu oboljelu i izliječenu od malignih oboljenja sa područja Tuzlanskog kantona  i članove njihovih  porodica.

Cilj ovog projekta bio je da na jednom mjestu okupimo naše mališane koji su trenutno na liječenju, djecu koja su nedavno završila sa procesom bolničkog  liječenja ali i sve , sada već mlade ljude koji su se borili sa ovim opakim bolestima i na kraju izašli kao pobjednici.  

Svjesni činjenice da nažalost, taj put  prolazi još  uvijek veliki broj djece i mladih  sa područja Tuzlanskog  kantona  ovim projektom smo   željeli pokazati da bolest nije kraj, da je bolest moguće pobijediti i da postoji prava mala armija boraca koja je to uspjela uraditi.  Učešće u ovom projektu su uzeli i naši dragi prijatelji u bijelom, ljekari i zdravstveni radnici odjeljenja Onkologije i hematoonkologije  Klinike za dječije bolesti u Tuzli, šef Odjeljenja  Mr.med.sci.Amila Latifagić, specijalista – pedijatar, Dr. Admira Selimović i Senka Dervišević-dipolomirana medicinska sestra.

Misija ovog projekta  bila je  podsjetiti  naše najmlađe kako je to ponovo biti dijete, biti veseo, razdragan,  bezbrižan i nasmijan... U okviru projekta  „Djeca su vojska najjača“  za „PIPOL“ raju  su  organizovane  igraonica u prirodi, a pripremljeno je i posebno slatko iznenađenje koje su darovale gospođa Ajša iz Mramora i gospođa Almira iz Tuzle..  Trampoline, izviđački šatori, marame, lopte, hula-hop natjecanje samo su neki od sadržaja koje smo pripremili za taj dan... Zahvaljujući BH Telecomu svim školarcima su  uručeni poklon paketi kompletnog školskog pribora za predstojeću školsku godinu.

Veliku zahvalnost za realizaciju ovog projekta dugujemo  i prijatelju Udruženja „PIPOL“  vlasniku ugostiteljskog objekta „PLAY OFF“ Tuzla koji je obezbijedio hranu i piće za sve učesnike projekta i BH Telecom-u zahvaljujući kojem je obezbijeđen kompletan školski pribor za naše školarce. 

Kako se zabavila "PIPOL" raja pogledajte ovdje...