Heroji nisu sami

1404006610725854327899867537000798189494393n2

Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti sa područja Tuzlanskog kantona, PIPOL je u sklopu projekta „Heroji nisu sami“, čiji je generalni pokrovitelj Federalno ministarstvo rada i socojalne politike, organizovalo brojne aktivnosti od kojih izdvajamo:

-  21.08.2016. godine, na Pannonici,  organizovan je jednodnevni rehabilitacioni izlet za djecu i mlade oboljle i izliječene od malignih oboljenja i članove njihovih porodica. U prelijepom kompleksu Pannonica uživalo je stotinjak članova Udruženja. Kupanje, malo sunčanja, vježbanje na otvorenom, obilazak neolitskog sojeničkog naselja samo su neke od aktivnosti u kojima su naši mališani, ali i oni nešto stariji, uživali toga dana. Posebno oduševljenje naših najmlađih članova izazvala je vožnja turističim vozićem kroz Grad Tuzlu. Tako su naši štićenici, iz jednog sasvim novog ugla, upoznali prelijepu Tuzlu i njene najvažnije znamenitosti.

- U sklopu projekta „Heroji nisu sami“ izvšena je i podjela školskih torbi i dijela školskog pribora za sve osnovce, srednjoškolce i studente koji su članovi našeg Udruženja. Na taj način smo, sa jedne strane, doprinijeli uspješnijoj inkluziji naših štićenika u obrazovni sistem, a sa druge strane, znatno pomogli našim roditeljima u pripremama za školu.

- Jedna od aktivnosti bila je i obilježavanje dana dječije radosti koji se, tradicionalno, slave u prvoj sedmici mjeseca oktobra. Tim povodom mališani iz našeg Udruženja posjetili su novootvoreni ZOO vrt "Bingo" gdje su, u pratnji svojih najmilijih, imali priliku vidjeti brojne domaće i egzotične životinje koji su stalni stanovnici ovog ZOO vrta.

- U sklopu projekta izvršena je podjela 50 paketa pomoći za socijalno ugrožene porodice i porodice koje se nalaze u stanju socijalne potrebe sa područja Tuzlanskog kantona.

Udruženje „PIPOL“ ovom prilikom zahvaljuje Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike na pomoći i podršci u implementaciji projekta „Heroji nisu sami“ , Gradu Tuzli i JKP „Pannonica“ d.o.o. Tuzla koji su donirali besplatne ulaznice za članove našeg Udruženja kao i JKP „ Saobraćaj i komunikacije - Tuzla“ d.o.o. Tuzla, koji su obezbijedili besplatne vožnje turističim vozićem za naše najmlađe članove.