Tvornica radosti

slika igraonice2

Povodom obilježavanja 15. Februara - Međunarodnog dana djece oboljele i izliječene od raka, Udruženje "PIPOL" Tuzla je organizovalo zabavno-kreativno-edukativnu radionicu " Tvornica radosti" koja  se održala 18.Februara 2012. godine u restoranu "Sezam" u Tuzli.

Ovaj projekat se realizovao zahvaljujući materijalnoj podršci Fondacije tuzlanske zajednice kao i brojnih drugih društveno odgovornih kompanija sa područja TK koje su prepoznale njegovu vrijednost. Projekat je namijenjen mališanima koji su pri kraju ili su nedavno završili bolničko liječenje, mališanima koji su u tzv. fazi "održavanja" i našim hrabrim borcima koji su odavno izliječeni. A takvih je, na našu veliku radost, svakim danom sve više.

U sklopu radionice su održani brojni sadržaji za naše najmlađe: društvene igre, igre sa balonima, likovna radionica. Smijeha i radosti nije nedostajalo. U ime Fondacije tuzlanske zajednice smo uručili prigodne paketiće "PIPOL" raji,  a za iznenađenje dana je bilo zaduženo Udruženje "PIPOL" .