Vrata u svijet

SL2

Liječenje malignih oboljenja kod djece je dugotrajanan proces, a  uspješnom izliječenju i oporavaku mališana doprinosi i adekvatna rehabilitacija. Veoma važnu ulogu u procesu izliječenja i oporavka imaju i roditelji oboljele i izliječene djece, kojima savjetodavna  i psihosocijalna podrška pomaže da istraju u dugotrajnoj borbi te da oboljelim mališanima poboljšaju kvalitet liječenja  i unaprijede proces ozdravljenja.

 23.12.2012. godine  u Srebreniku sa početkom od 12.00. časova je  realizovan projekat „Vrata u svijet“  po pokroviteljstvom Općine Tuzla, BH Telecoma i Fondacije tuzlanske zajednice. Cilj projekta bio je sa jedne strane rehabilitacija djece oboljele i izliječene  od malignih oboljenja sa područja Tuzlanskog kantona, a sa druge strane edukacija  roditelja kroz predavanja, savjetovanja i podršku, posebno roditelja novooboljele djece.   

U okviru projekta „Vrata u svijet“ realizovan je veliki broj aktivnosti. Za najmlađe su organizovane likovne, zabavne i kreativne radionice  koje su istovremeno  bile i  edukativnog i okupacionog karaktera. Upriličena je i podjela  novogodišnjih  paketića, koje je PIPOL raji  uručio Djed mraz. Za roditelje je upriličeno edukativno predavanje te  izrađeni su edukativni materijali za koje se iskreno nadamo da će im pomoći  u procesu izliječenja i oporavka njihovih najmilijih.

Fotografije  možete pogledati u našoj galeriji.