Zajedno do zdravlja

IMG5

Realizacijom projekta „Zajedno do zdravlja“ doprinijeli smo obezbjeđenju adekvatnije psihosocijalne pomoći i podrške, te unapređenju društvenog i materijalnog položaja djece i mladih oboljelih i izliječenih od malignih oboljenja sa područja Tuzlanskog kantona i članova njihovih porodica, koji su neizostavan dio cjelokupnog procesa. 

Projekat „Zajedno do zdravlja“ imao je za cilj obilježavanje sedmice dječijih prava kroz pružanje neophodne socijalne i ekonomske potpore za socijalno ugrožene porodice djece i mladih oboljelih i izliječenih od raka sa područja Tuzlanskog kantona te  psihičko i fizičko osnaživanje kroz realizaciju kvalitetnog rehabilitacionog programa. 

U okviru projekta realizovane su različite aktivnosti kako sa djecom i mladima oboljelim i izliječenim od malignih oboljenja tako i sa članovima njihovih porodica čime smo doprinijeli poboljšanju njihovog ekonomskog i socijalnog statusa.

Projekat se realizovao pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona za čiju realizaciju je Ministarstvo obezbijedilo 2.000,00 KM te pod medijskim pokroviteljstvom TV 7.