Najnovije vijesti
23.07.2018
Peta po redu ljetna rehabilitacija za djecu izliječenu od raka sa područja Tuzlanskog kantona
Rehabilitacija 2018 Udruzenje porodica i prijatelja djece i mladih oboljelih i izliječenih od malignih bolesti „PIPOL“  Tuzla organizovalo...detaljnije

28.06.2018
POMOZIMO NAŠEM ENISU DA OSTAVRI SVOJ SAN
Pomoći nekome da ostvari svoj san ljudska je i profesionalna dužnost! Čak i onda kada i...detaljnije

19.06.2018
Peta ljetna rehabilitacija u SRCA Ajdinovići-Olovo
https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/f29/1/16/1f397.png Udruženje "PIPOL" od 20. do 22.07.2018. godine u Sportsko-rekreativnom centru "Ajdinovići" Olovo organizuje petu po redu ljetnu...detaljnije

ARHIVA
07.11.2010
PROMOVISANA KNJIGA "ZA SVE"
Promocija je uspjela.Izasla sam iz ormara,mada se jos krijem od novinara jer ne volim da me...detaljnije

15.05.2010
AKCIJA - BUDI I TI MOJ PRIJATELJ
Članovi Udruženja porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih bolesti u Tuzlanskom kantonu,skraćenog naziva...detaljnije

Peta po redu ljetna rehabilitacija za djecu izliječenu od raka sa područja Tuzlanskog kantona

Rehabilitacija 2018

Udruzenje porodica i prijatelja djece i mladih oboljelih i izliječenih od malignih bolesti „PIPOL“  Tuzla organizovalo je, od 20. do 22.07.2018. godine u sportsko-rekreativnom centru S.R.C.A. Olovo,  petu po redu ljetnu rehabilitaciju za djecu izliječenu od raka sa područja Tuzlanskog kantona. Pored boravka u ekološki čistoj sredini koja je neprocjenjiva za dječje fizičko zdravlje, u sklopu projekta realizovane su i brojne okupacione aktivnosti koje su imale za cilj da dođu do skrivenihmjesta koja se hemoterapijama ne liječe, dječjeg duha i duše.

Radost za cijelu porodicu

U ovom projektu uzelo je učešće više od četredesetero djece i mladih koji su, zajedno sa svojom porodicom uživali u jednom nezaboravnom iskustvu, čime se doprinijelo rehabilitaciji i resocijalizaciji mališana  izliječenih od raka, kao i pružanju psihosocijalne pomoći i podrške njihovim porodicama koji su neizostavan dio procesa liječenja i oporavka.

Trodnevni boravak u S.R.C.A. mališani iz Udruženja „PIPOL“ iskoristili su za kupanje i sunačanje, sportske i rekreativne aktivnosti, terapijsko jahanje konja, posjetu ZOO vrtu sa domaćim životinjama, igru na otvorenim i zatvorenim igraonicama.

Pored slobodnih, korisnici projekta učestvovali su i organizovanim okupacionim i zabavnim radionicama kroz koje su iskazali svoje individualne sposobnosti i vještine,  ali i razvijali kolektivni duh i osjećaj zajedništva. Učešćem u okupacionim i zabavnim radionicama djeca i mladi izliječeni od raka razvijali su  vlastite fizičke i kondicione sposobnosti, motoričke, senzorne i kreativne vještine.

Nova generacija mališana izliječenih od raka

„Ljetna i zimska rehabilitacija,koje kao redovne programske aktivnosti organizuje Udruženje „PIPOL“, ostaju u posebnom sjećanju naših mališana, mladih i članova njihovih porodica. Ove godine učešće u našem projektu uzela je i prva generacija djece oboljele od raka sa područja Tuzlanskog kantona koji su kompletno bolničko liječenje završili na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla, na Odjeljenju čiju je kompletnu adaptaciju i rekonstrukciju u vrijednosti većoj od 150.000,00 KM, uz pomoć Grada Tuzla i brojnih drštveno odgovornih kompanija iz zemlje i inostranstva izvršilo Udruženje „PIPOL“ čime je omogućeno da se djeca liječe na svom Kantonu, bliže svome domu... Samim tim, doprinijeli smo i značajnim uštedama u Budžetu Tuzlanskog kantona, koji je sve do 2017.godine izdvajao ogromna sredstva za liječenje mališana oboljelih od raka sa područja Tuizlanskog kantona, koje se odvijalo na Predijstrijskoj klinici u Sarajevu.“- saopšteno je iz Udruženja „PIPOL“.