Potpisivanje Ugovora o realizaciji projekta "Adaptacija i rekonstrukcija Odjeljenja za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla"

5. aprila 2016. godine u Uredu gradonačelnika Tuzle, potpisani su Ugovori o donaciji i izvođenju radova na projektu "Adaptacija i rekonstrukcija Odjeljenja za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla"  između našeg Udruženja, grada Tuzle i društveno odgovornih kompanija sa područja Tuzlanskog kantona koje će učestvovati u realizaciji ovog humanog projekta.

Zvaničan datum početka izvođenja građevinskih radova je 5.maj 2016. godine. Svi neophodni građevinski radovi, prema dinamičkom planu, će se izvršiti u roku od 56 dana. Ukupna vrijednost svih građevinskih radova na projektu je procijenjena na 100 000,00 KM. Donatori ovog dijela projekta su: Grad Tuzla i gradonačelnik g.Jasmin Imamović, "TEHNOGRAD D.O.O.", "TEHNOGRAD-COMPANY", "DELING" Tuzla, "MUREX" Špionica-Srebrenik u saradnji sa poslovnim partnerima:GROHE ADRIA, MAPEI DOO,HIJOS DE CIPRIANO CASTELLO ALFONSO,S.L. ŠPANIJA I POLITEK POLIETILEN PLASTIK SAN.TIC.LTD.STI TURSKA, "DŽENEX" TUZLA, "LUCIANA" LUKAVAC, "VODO-INS"TUZLA, "INTERDOM" TUZLA , "ALPAMM"TUZLA.

Realizaciju ovog projekta pomogli su donacijom materijala, opreme i sredstava i veliki broj drugih društveno odgovornih kompanija a navedena sredstava će biti usmjerena u opremanje objekta. Zahvaljujemo i medijima koji nam pružaju podršku: TV TK, TV 7, TV SLON, FTV, BHT, te svim drugim printanim i elektronskim medijima....